Spil som en sport

Udviklingen fra de første håndholdte spil til de store spilarkader, computere og spilkonsoller og nu indtoget af internettet har betydet, at spil i dag er noget andet end det, som mange mennesker husker fra deres barndom.

I dag er spil meget stor forretning, og der er mange, som dyrker de spil, som man kan få til de forskellige konsoller, som værende en sport, og der bliver afholdt mange konkurrencer, hvor man kan vinde mange store pengepræmier.

Play as a sportTil dem, som ikke ved det, så bliver der faktisk afholdt et VM i FIFA, hvilket er et spil, hvor det handler om at spille fodbold med de spillere, som de fleste kender fra de forskellige turneringer. Det hele foregår på store skærme, og der er mange store præmier til dem, der kommer langt. Det er noget som kræver mange timers træning foran skærmen, men det har flyttet sig fra noget, som man hyggede med sammen med vennerne til noget, der bliver dyrket som en sport med samme passion som dem, der hver uge løber rundt på de mange fodboldbaner over hele verden.

Det er dog ikke kun sportspil, som har rykket sig på den måde. Det er nemlig også rollespil, som har vundet indpas på spillekonsoller, og som i dag bliver spillet med store præmier til dem som vinder. Det er spil som WOW (World of Warcraft) og LOL (League of Legends). Det er spil, hvor man kæmper mod spillere fra hele verden, og de turneringer, der bliver afholdt, foregår i store haller med mange tilskuere, og der er også kommet turneringer, som man kan følge på fjernsynet, for der er tv kanaler, som viser direkte billeder fra disse events. Det er pludseligt noget, som er blevet en forretning og en passioneret sport frem for en hygge med vennerne, det er noget som vinder mere og mere frem, og det er fremtidens sport for mange af de unge.

Leave a Reply