Spil og motion

Play and exerciseComputerspil og spillekonsoller har i mange år været beskyldt for at gøre dem, som brugte dem dovne, og derved også være skyld i overvægt og andre sygdomme, som man normalt først ville se hos dem, som er meget ældre.

Det ændrede sig en del, da der kom Wii på markedet, hvilket er en interaktiv spilkonsol, hvor man skal være den figur, der findes på skærmen, og hvor det pludselig var personen selv, som styrede den virtuelle figur med de bevægelser, som man foretog med sin krop, og spil som tennis, dans, og andre sportsgrene var noget, som man nu kunne deltage aktivt i.

Det var ikke som at løbe rundt på en tennisbane i halvanden time, men der var en stor forskel alligevel fra at sidde stille og kun styre med fingrene til at stå op og aktivt være den, som simulerer, at man slår til tennisbolden.

Den fokus, der har været på at børn og unge skal ud og bruge kroppen, som det har været tidligere, har bevirket at dem, som laver spil og spilkonsoller har været nødt til at tænke i andre baner, og der kommer spil og spilkonsoller, som er så interaktive, som de kan gøres, for at leve op til de krav, der er kommet.

Spil er ikke som den ægte vare, og det anbefales stadig, at unge kommer ud og rører sig mindst en halv time hver dag og gerne, at de dyrker en form for sport, hvor de kommer til at bevæge sig mest muligt. Det anbefales desuden, at de kun spiller på deres computer eller på deres konsol en time om dagen.

Der er i dag mange muligheder for at komme til at spille på de forskellige elektroniske maskiner, som findes i mange hjem, og tablets, smartphones og de mange bærbare computere er med til at gøre, at det er let at sidde og spille i timevis. Sidste skud på stammen er Pokemon Go, der er et spil hvor man skal gå rundt for at få de figurer, som man skal bruge.

Leave a Reply