Mere end en spillekonsol

WiiWii er mere end bare en konsol, og den er nu en del af fysioterapi i forbindelse med genoptræning og for ældre, som skal op og holde sig i gang. Her viser Wii sin store alsidighed, for det er en spilkonsol, der kan bruges til morskab, men som samtidig kan bruges til mere alvorlige ting i tilværelsen hos dem, som har et behov for at træne og røre sig.

Det, der gør, at Wii er blevet taget så godt imod af fysioterapeuter og plejepersonale rundt omkring, er, at træning og genoptræning pludseligt er blevet sjovt. Det er noget mere motiverende at spille tennis eller at bowle, også selvom det er med en kontroller i hånden og foran et fjernsyn, end det for mange er at bruge timerne i et træningscenter ved maskinerne.

Alle former for træning og genoptræning fungerer bedre, hvis den, der skal træne, er motiveret for det. Gøres det hele til en leg, så kommer pulsen også noget højere op og det hurtigere. Der går nemt sport i genoptræningen foran en Wii, og er det sjovt, ydes der naturligvis også mere.

Samtidig kan en Wii blive et samlingspunkt for dem, der træner og genoptræner, så oveni elementet af konkurrence mod sig selv og de andre, der også er i gang, så kommer der et uvurderligt socialt element ind over, der ikke kan skabes på andre måder. I hvert fald ikke nogen, der har fundet vej på dette område endnu.

Træning og genoptræning virker også bedre, hvis dem, der er i gang kan se deres fremgang hurtigt. Det kan være svært at motivere sig selv gang efter gang, hvis man ikke føler, der rigtig sker noget, men med en Wii er der altid både ens egen og andres rekorder, der kan slås. Derfor er det sjovere at komme i gang, og det gør, at mange flere vil hænge i.

Leave a Reply